ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ - Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά | Φαίδωνας Βόβολης

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τομεάρχες του κινήματος "Ελεύθεροι Ξανά".
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον υπεύθυνο τομέα του κινήματος "Ελεύθεροι Ξανά" για το αντίστοιχο τμήμα που σας ενδιαφέρει.

Νικηφόρος Παπαδόπουλος
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ovidius Constanta στη Ρουμανία. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Ακτινοδιαγνωστική στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Αντιπρόεδρος της εταιρείας Actionmed και μέλος της ιατρικής ομάδας αθλητών kickboxing Ελλάδος. Ιατρός αγώνων και μαχητικών αθλημάτων.
Τζένη Mπακομήτρου
ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Επαγγελματίας του τουρισμού, με 28 χρόνια εμπειρίας στον τουριστικό κλάδο. Διπλωματούχος της τουριστικής σχολής του κολλεγίου ΑΚΤΟ. Μιλά αγγλικά και γερμανικά. Υπήρξε συνιδιοκτήτρια μεγάλου τουριστικού γραφείου με παραρτήματα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Σπυρίδων Βώσσος
ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο Σπυρίδων Βώσσος, είναι εν ενέργεια, Αδειούχος Ψυχολόγος, ακολουθώντας την Γνωσιακή, Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 2014, καθώς το βασικό του πτυχίο είναι στην Ψυχολογία, και ο μεταπτυχιακός τίτλος του στην Νευροεπιστήμη & Ανοσολογία από δύο Πανεπιστήμια στην Αγγλία αντίστοιχα. Στην Αγγλία έζησε για 9 χρόνια, και δούλεψε, εκτός από άλλες θέσεις ευθύνης, στο NHS για δύο χρόνια στην θέση του Συμβούλου Εντατικής Υποστήριξης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια αντίστοιχη ομάδα εντατικής Υποστήριξης για ΑμεΑ και πιο πρόσφατα έχει πάρει και την εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, από την παρακολούθηση ενός ετήσιου, μεταπτυχιακού και μοριοδοτούμενου σεμιναρίου στο ΕΚΠΑ.

Για δύο συνεχόμενες χρονιές είχε αναλάβει την αρχηγία και τον συντονισμό μιας καλοκαιρινής κατασκήνωσης για ΑμεΑ και υπερήλικους που διατηρεί ένας Δήμος της Ανατολικής Αττικής.

Είναι πεποίθηση του ότι τα ΑμεΑ έχουν τόσα "κρυμμένα" ταλέντα, όσες είναι οι "φανερές" αναπηρίες, με την διαφορά  ότι εμείς εστιάζουμε στις δεύτερες και ΔΕΝ ασχολούμαστε με τα πρώτα.

Θέλει να προσφέρει ουσιαστικά στον συνάνθρωπο του, και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας, και δεν τα καταφέρνει στην κοινωνική αλληλεπίδραση του με τους άλλους, ειδικότερα μέσα από τις τόσο πιεστικές κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας στην χώρα μας. Το 2019 είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Μάνος Μ. Καλημεράκης
ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πτυχιούχος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού 1998, με εξειδίκευση στην Πετοσφαίριση - Προπονητής Πετοσφαίρισης. Εργάζεται, ως Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2003 & ως προπονητής από το 1991.
Αριστείδης Ιωακείμ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής στις 22 Σεπτεμβρίου  1975. Επιχειρηματίας  με  τεχνική εταιρεία από το 2003 έως σήμερα με εξειδίκευση στα δημόσια και ιδιωτικά κατασκευαστικά  έργα. Επίσης δραστηριοποιειται μέσω δυο ακόμα εταιρειών στις οποίες προεδρεύει με αντικείμενο earthmoving works και car rentals.
Βαγγέλης Τσαγκαράκης
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Είναι απόφοιτος του Γεωλογικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού.
Η αγάπη του για συνεισφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών του, τον οδήγησαν στην απόφαση να συμμετάσχει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση και να εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος Σταμάτας, αλλά και δημοτικός σύμβουλος Διονύσου.
Ιωάννης Σακκάς
ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Γεννήθηκε στη Μεσσηνία και είναι κάτοικος Ηλιούπολης Αττικής.
Είναι Αξιωματικός (ε.α) του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εκπαιδεύτηκε σε σχολές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του ΝΑΤΟ (SanAntonio, Florida, Washingtonstate, Γερμανία).
Υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και στα Γενικά Επιτελεία του ΓΕΝ, ΓΕΕΘΑ και στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Είναι μέλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και στο Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ)
Διαθέτει διοικητικές ικανότητες, πολυετή εργασιακή εμπειρία και είναι εξειδικευμένος στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού (human resources management).
Εκτός της μητρικής του γλώσσας μιλάει Αγγλικά.
Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους.
Είναι αυτοδημιούργητος και ως Έλληνας νιώθει ιδιαίτερη αγάπη και υπερηφάνεια για την πατρίδα και έχει τη διάθεση για ουσιαστική προσφορά και πιστεύει ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η «χαμένη» αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Πάνος Ιωακείμ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ο Πάνος Ιωακείμ είναι πολύτεκνος γονέας, πέντε τέκνων και ζει στη πόλη της Λαμίας. Είναι απόφοιτος Ακαδημίας εκ των
Σωμάτων Ασφαλείας με πολυετή θητεία και εμπειρία στο επαγγελματικό κλάδο της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία και επαγγελματική κατάρτιση στον εμπορικό και ξενοδοχειακό κλάδο, είναι στιχουργός, μιλά την αγγλική και μεταξύ άλλων διαθέτει γνώσεις τεχνικού υπολογιστών και διαχείρισης - κατασκευής ιστοσελίδων ενώ είναι διαπιστευμένος τεχνικός στρατιωτικού υλικού.

Μαριάνθη ”Μαριλύν” Μάρτη - Τομεάρχης Πολιτισμού “Ελεύθεροι Ξανά”
Μαριάνθη (Μαριλύν) Μάρτη
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ζει και εργάζεται στην Κόρινθο. Είναι χειρουργός οδοντίατρος με ιδιωτικό οδοντιατρείο από το 1997 μέχρι σήμερα, ενώ δούλεψε αμισθί για ένα χρόνο στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο οδοντιατρικό τμήμα.
Παράλληλα έχει μουσικές σπουδές και συνεργασίες με μουσικούς, χορευτικούς και θεατρικούς συλλόγους.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μουσικά δρώμενα στο εξωτερικό, κερδίζοντας πρώτο βραβείο τραγουδιού σε ένα από αυτά.
Παρακολούθησε για ένα έτος αρχές πολιτιστικής διαχείρισης, πολιτιστικών χώρων και μουσείων στο κολλέγιο Αθηνών.
Παρακολούθησε για ένα έτος σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού, "Το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία", στο θέατρο της ημέρας με διευθυντή τον Λάκη Κουρετζή.

Είναι μέλος του προεδρείου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, καθώς και μέλος του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, όπου μαζί με μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση και την ιστορία μας.
Σήμερα βγαίνει μπροστά στην πολιτική σκηνή ως υποψήφια για έναν απλό λόγο : έχει γνώση κινδύνου! Κινδύνου της χώρας και των ανθρώπων της. Θέλει να βοηθήσει να σώσουμε ότι σώζεται.Θα γίνουμε το σκαλοπάτι που θα πατήσουν οι πιο νέοι από μας για να μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι εξαιρετικό.
Γεωργία (Γιούλη) Πέτρου
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Απόφοιτη Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών “RAM COMPUTER”.
Πτυχιούχος Τμήματος Στελεχών Επιχειρήσεων και Τμήματος Λογιστών Μηχανογράφησης Marketing.
Είναι Υπεύθυνη Γραφείου, Logistics, Τιμολογήσεων και Εξυπηρέτησης πελατών Υπ/μα Θεσσαλονίκης.
Ασχολήθηκε με τον Πρωταθλητισμό στη χειροσφαίριση (χάντμπολ), επί σειρά ετών.
Δημήτρης Σακκάς
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ο Δημήτρης είναι πτυχιούχος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Μηχανική Πετρελαίου από το Heriot Watt University και είναι κάτοχος mini MBA από το International Business Management Institute of Berlin.
 
 Έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία ως ηλεκτρολογος μηχανικος σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία, ενώ μέχρι προσφάτως κατείχε το ρόλο του Engineering Project Manager στην εταιρεία Cetracore-Jetoil Petroleum. Τελος, αυτή την στιγμή κατέχει τη θέση του επικεφαλής στο τμήμα υποδομών και νέων έργων σε εταιρεία logistics.
Δημήτριος Παγκράτης
ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Με καταγωγή από Κερκυρα, γεννημένος στην Αθήνα  το 1973 δε θα μπορούσε να μην έχει και ο ίδιος το μικρόβιο της μουσικής. Από μικρός ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με το αγαπημένο του ραδιόφωνο μέχρι που μεγαλώνοντας έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στο χώρο του αυτοκινήτου και της εστίασης. Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση του με δίκη του εταιρία στο τομέα του ταξι και των μεταφορων του έχει δώσει αρκετή εμπειρία ώστε να μπορέσει να αναλάβει τομεάρχης μεταφορων. Η αγάπη του για την Ελλάδα και τους Έλληνες και η θέληση του να βάλει ένα μικρό λιθαράκι έστω στη βελτίωση των συνθηκών στη χώρα μας τον έφερε στους "Ελεύθερους Ξανά".
Φλισκανόπουλος Αλέξανδρος
ΤΟΜΕΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου των σπουδών του Μπάρι Ιταλίας, University of Bari Aldo moro, Bachelor degree,τίτλος σπουδών Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής (ΦΠΨ).
Δεύτερος κύκλος σπουδών,  εγγραφή στην νομική σχολή του University of Bari Aldo moro, LLB low studies, στη νομική σχολή του Πανεπιστήμιου των σπουδών του Μπάρι Ιταλίας.-
- Σεμινάριο ΔΟΥ ευρωπαϊκές σπουδές επικοινωνιολογιας, επικοινωνίας και δημοσιογραφίας
( ακαδημαϊκοί καθηγητές ΜΜΕ).
- Εταιρικό σεμινάριο στο εξωτερικό, Group FERRI, τομέας marketing and development,  εταιρικό σεμινάριο ανάπτυξης στο σύστημα Franchising.
-  Εταιρικό Σεμινάριο στο εξωτερικό, σε ανάπτυξη πωλήσεων και contracting σε συμβόλαια με ναυτιλιακούς και τουριστικούς πράκτορες. Εταιρίες ( ναυτιλιακή στέλεχος, σε ναυτιλιακό και τουριστικό πράκτορα Lorusso Holidays).
Επαγγελματική δραστηριότητα σε ανάπτυξη εταιρείων στο εξωτερικό, Ιταλίας Tour operator.
- Αποκλειστική συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις ναυτιλιακών εταιρειών και τουρισμού.

Στέλεχος επιχειρήσεων
- GROUP FERRI,  υπεύθυνος ανάπτυξης Franchising
Italy - Greece.
- Group mille Idee
Υπεύθυνος ανάπτυξης Franchising italy - Greece.
- Group Lorusso Holidays Tour operator.
-  Διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.
- Διαχείριση συμβολαίων για τουριστικά καταλύματα.
- Ιδιοκτήτης τουριστικών επιχειρήσεων.
Μιχάλης Χαραμουντάνης
ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε Οικονομικά - Διοικητικό Marketing στο CityCollege of London.
Ομιλεί Αγγλικά και Σερβοκροάτικα και διετέλεσε διοικητικό στέλεχος και μέτοχος σε μεγάλες Ελληνικές Βιομηχανίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Στόχος του να προσφέρει στο τόπο του.
Παναγιώτης Ανατσούτσουλας - Τομ.Εργασίας, Ασφάλισης & Συντάξεων- Ελεύθεροι Ξανά
Παναγιώτης Β. Ανατσούτσουλας
ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Συνταξιούχος
Εργάστηκε ως Χειριστής μηχανημάτων έργου από το 1970 μέχρι τη συνταξιοδότηση (2010).
Διετέλεσε επί σειρά ετών (22 έτη) ως Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Πειραιά
Διετέλεσε επί σειρά ετών (περισσότερα από 10) ως αναπληρωτής Γραμματέας και ως Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών Γεωτρυπανιστών Ελλάδος ΟΧΜΓΕ (Μετονομάστηκε σε ΟΧΜΕΕ)
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ
Μακρά πείρα σε διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων
Γιώργος Τσουμανης
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας τα κύρια ενδιαφέροντα του είναι η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες όπως η κατάκτηση του νταμπλ με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ Λουτρακίου στο νομό Κορινθίας το 2012-2013 και πρόσφατα το τρέξιμο μεσαιων, μεγάλων αποστάσεων και υπεραποστάσεων στις οποίες διακρίνεται με πρωτιές σε πληθώρα αγωνων με πρόσφατο Αγώνα στο Τείχιο Ορεινής Δωρίδας απόστασης 165 χιλιομέτρων και την κατάκτηση της 2ης θεσης.
---------------------------------------
Ζητήστε την πληροφόρηση που επιθυμείτε στέλνοντας e-mail
στην ηλεκτρονική διεύθυνση
"info@eleutheroixana.gr"
γράφοντας στο θέμα του μηνύματος σας
το όνομα του τμήματος τομέα που σας ενδιαφέρει.
---------------------------------------

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ;
Μάθετε πώς θα γίνεις μέλος στο κίνημα Ελεύθεροι ξανά πατώντας στο ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ;
Επιστροφή στο περιεχόμενο