ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά | Φαίδωνας Βόβολης

Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Βασικοί προγραμματικοί άξονες κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά»

ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ
 
- Μείωση βουλευτικού μισθού κατά 50%.
 
- Άρση βουλευτικής ασυλίας.
 
- Μείωση των κομματικών επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
- Τέλος στις παροχές και έξτρα ελαφρύνσεις βουλευτών.
 
- Εκλογή προέδρου δημοκρατίας από το λαό.
 
- Μείωση αριθμού βουλευτών στους 200.
 
- Ίδρυση γερουσίας 50 ατόμων αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς άνω των 60 ετών, με εφ’ όρου ζωής δικαίωμα που θα διατηρούνται μακριά από κάθε άλλο αξίωμα και θα ελέγχουν το ηθικό και συνταγματικό σκέλος των νομοσχεδίων.
 

 
ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
 
- Αναβάθμιση της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας με στόχο την σταδιακή ανεξαρτητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων από τα οπλικά συστήματα   άλλων χωρών.
 
- Ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών με χώρες που έχουν αμοιβαία συμφέροντα με τη χώρα μας. Συμμετοχή  σε εξοπλιστικά προγράμματα  άλλων χωρών για απόκτηση τεχνογνωσίας.
 
- Ανασυγκρότηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, όποτε κι αν χρειαστεί.
 
- Η ασφάλεια των Ελλήνων θα τεθεί σε προτεραιότητα με μέτρα που θα παρθούν όπως η φύλαξη των συνόρων σε στεριά, αέρα και θάλασσα, η αντιμετώπιση παράνομα εισελθόντων
 
- Ισχυροποίηση των Ε. Δ. ώστε να μπορούν να υπερασπισθούν την ελληνική επικράτεια και μετά την  επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης και τη χάραξη της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας.
 

 
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
 
- Τέλος στις διακοπές ρεύματος και νερού λόγω οφειλών στους αδύναμους εισοδηματικά πολίτες.
 
- Κατάργηση της χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Αναστολή της πληρωμής  ΕΤΜΕΑΡ  όσο διαρκεί η κρίση και δραστική μείωσή του στη συνέχεια για τα νοικοκυριά.
 
- Αφαίρεση από τους λογαριασμούς, χρεώσεις που δεν σχετίζονται με την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.
 
- Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
 
- Επαναπροσδιορισμός και διεύρυνση των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ως προς τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια περιλαμβάνοντας και άλλες ευάλωτες ομάδες καταναλωτών.
 
- Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να υπάρχει ουσιαστική εποπτεία και καταπολέμηση των φαινομένων της αισχροκέρδειας και των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.
 
- Μείωση των φόρων στα καύσιμα.
 
Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
 
Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
 

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 
- Σταθερός φορολογικός συντελεστής 10% για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις.
 
- 20% φοροαπαλλαγή στα προϊόντα προς εξαγωγή που παράγονται στην Ελλάδα.
 
- Μείωση ΦΠΑ στο 16% και στα τρόφιμα 6%.
 
- Κατάργηση από τα μητρώα του Τειρεσία των Ελληνικών Επιχειρήσεων που τα τρία τελευταία έτη δεν έχουν δημιουργήσει  κανένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο.
 
- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% στις επιχειρήσεις.
 
- Δυνατότητα ένταξης κάθε Ελληνικής Επιχείρησης σε πρόγραμμα εξυγίανσης για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της το οποίο θα προτείνεται από την ίδια την επιχείρηση και θα εγκρίνεται από αρμόδια Δικαστική Επιτροπή.
 
 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
 
- Πλήρης διαχωρισμός της δικαστικής Εξουσίας από την Κυβέρνηση.
 
- Επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης.
 
- Απλούστευση & Ενοποίηση Νομοθεσίας.
 
- Ίδρυση Οικογενειακών Δικαστηρίων
 
- Κατάργηση του θεσμού της Υποχρεωτικής Διαμεσολάβησης.
 

 
ΥΓΕΙΑ
 
- Εκσυγχρονισμός δημόσιων νοσοκομείων στα πρότυπα των ιδιωτικών.
 
- Εξετάσεις ειδικότητας στους ιατρικούς συλλόγους με 3μελή επιτροπή σε κάθε νομό.
 
Έλεγχος ιατροφαρμακευτικού υλικού συμβάσεις για αποφυγή
αισχροκέρδειας.
 
- Συνεργασία δημόσιων ιδιωτικών νοσοκομείων ακόμα και στις ειδικότητες.
 
- Οκτάωρο κυκλικό ωράριο εφημεριών και μισθοί ειδικευόμενων ειδικών βάσει των πραγματικών αναγκών της  κοινωνίας μας.
 
 

ΠΑΙΔΕΙΑ
 
- Επανακαθορισμός προγραμμάτων σπουδών, σχέση ωραρίου – γνωστικών αντικειμένων, δραστηριοτήτων, παιδαγωγικών καθορισμένων στόχων και εισαγωγή νέων μαθημάτων με σκοπό την καλλιέργεια γνωστικών και ψηφιακών δεξιοτήτων.
 
- Έμφαση στα μαθήματα Πολιτισμού και Ιστορίας της Ελλάδας, Ελληνικής Γλώσσας, Μαθηματικών, Θρησκευτικών. Εισαγωγή μαθημάτων Θρησκειολογίας (για μαθητές που δεν είναι Χ.Ο.)  
 
- Επένδυση του Υπ. Παιδείας  στους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας με διαρκή επιμόρφωση στη σύγχρονη παιδαγωγική κατάρτιση, γνώσεις νέων τεχνολογιών μέσω διαρκούς επιμόρφωσης.
 
- Επαναπροσδιορισμός του θεσμού του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δραστηριότητες, με επαναφορά του υπευθύνου δασκάλου ολοήμερου, χωρίς περιορισμούς και κριτήρια εγγραφής μαθητών.
 
- Διορισμοί σε οργανικά  κενά  χωρίς γραπτό διαγωνισμό με ορθή επικαιροποίηση  και σύσταση των απαραιτήτων νέων οργανικών θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με αναβάθμιση του θεσμού του αναπληρωτή.
 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 
- Συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ασφαλούς επανεκκίνησης του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού σύμφωνα με ορθές και ουσιαστικές στοχεύσεις.
 
- Καμπάνια προβολής με νομοθετικές πρωτοβουλίες και σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και των επιχειρηματιών του κλάδου, για τη διαφήμιση συνολικά της χώρας στο εξωτερικό με το όνομα «Η Ελλάδα του φωτός» (Greece of light). Αντίστοιχη καμπάνια στο εσωτερικό με τοπικές συνεργασίες δήμων, κοινοτήτων και τοπικών επαγγελματιών για την προώθηση του στόχου «Εξερευνούμε τη χώρα μας».
 
- Ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν με βάση την ποιότητα.
 
- Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή, εστίαση εντός των καταλυμάτων, της υπηρεσίας τουριστικού πακέτου, εγχώριων μεταφορών και θαλάσσιου τουρισμού στο 6%.
 
- Δίχτυ προστασίας εργασίας και εργαζομένων μέσω προγραμμάτων επιδότησης και διεύρυνση του ταμείου ανεργίας λόγω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα από την έναρξη της επιδημίας.
 
- Αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης που επιβαρύνει τον πελάτη για όσο διάστημα χρειαστεί.
 
 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
- Επαναπατρισμός με τη βοήθεια και διμερών συμφωνιών για τους παράνομα εισελθόντες. (Όσοι περνούν τα σύνορα απρόσκλητοι θεωρούνται παράνομοι.) Έλεγχος, ταυτοποίηση, επαναπατρισμός εντός 28 ημερών.
 
- Συνοριοφύλακες με μισθό - Έλληνες σε Έβρο και νησιά.
 
- Διασπορά και όχι γκετοποίηση μειονοτήτων που ζουν νόμιμα στην χώρα μας
 
- Παραμονή στην χώρα μας με πλαφόν. Όσους μπορούμε να αφομοιώσουμε στην οικονομία ΧΩΡΙΣ να μένουν τα Ελληνόπουλα στην ανεργία.
 
- Έως 20% μέγιστο το ποσοστό των αλλοδαπών παιδιών στα σχολεία.
 

 
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
 
- Ίδρυση Υπουργείου απόδημου ελληνισμού, με συμμετοχή φορέων και συλλόγων του απόδημου Ελληνισμού καθώς και αναβάθμιση της γενικής γραμματείας του απόδημου Ελληνισμού.
 
- Δημιουργία φορέα παγκόσμιου ελληνισμού με συμμετοχή και ακαδημαικών για επαναπατρισμό του ανθρώπινου δυναμικού.
 
- Δημιουργία Εκλογικών Περιφερειών Απόδημου Ελληνισμού, με αριθμό Βουλευτών αντίστοιχο των εγγεγραμμένων.
 
- Ισότιμη ψήφος σε  όλες και όλους τους Έλληνες του εξωτερικού και κατάργηση του πλαφόν των 350.000 ψηφοφόρων.
 
- Ίδρυση φορέα ανάπτυξης νεοφυών  επιχειρήσεων με ομογενείς  και Έλληνες του εξωτερικού  σε συνδυασμό με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για την  υποστήριξη τους καθώς και δημιουργία Career Office .
 

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
- Αντιμετώπιση της ανεργίας νέων με τη διασφάλιση των επενδύσεων     (κονδύλια από το ΕΚΤ) σε εκπαιδευτικά συστήματα. Συνεργασία πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.
 
- Βελτίωση  του επιδόματος στήριξης τέκνων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και της ποιότητας ζωής των παιδιών.
 
- Αποκέντρωση και μεταφορά της εξουσίας και των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πηγών στις ΟΤΑ παρέχοντας τους τα κατάλληλα μέσα και σχετικές αρμοδιότητες.
 
- Αντιμετώπιση της αστεγίας με τη δημιουργία μόνιμων καταλυμάτων με τροφή και με αντάλλαγμα κοινωνικές υπηρεσίες. Ένταξη στεγαστικών προγραμμάτων με εκμετάλλευση των κενών δημοσίων κτιρίων και κρατική οικονομική στήριξη ανά δήμους
 
- Σύνδεση των πολιτών με την πολιτική με την Δημιουργία μιας πλατφόρμας «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ» όπου ο πολίτης θα μπορεί να καταθέτει εγγράφως σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του για την άμεση αντιμετώπιση τους.
 

 
ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
- Στόχος η άμεση απεξάρτηση της ηλεκτρικής ενέργειας από το Χρηματιστήριο. Ως τότε, ανάπτυξη πλαισίου ώστε να υποστηριχθούν τα διμερή συμβόλαια ως εργαλείο που παρέχει τη δυνατότητα στη βιομηχανία και στους προμηθευτές ρεύματος να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερές τιμές.
 
- Επαναλειτουργία των καίριων λιγνιτικών μονάδων Πτολεμαΐδας, Κοζάνης κλπ. και επένδυση σε ΑΠΕ.
 
- Ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής ενεργειακών συστημάτων και εξαρτημάτων και αύξηση θέσεων εργασίας.
 
- Δημιουργία αποθηκευτικών χώρων ενέργειας από φωτοβολταικά πάρκα (εγκατάσταση μεγάλης μονάδας αποθήκευσης με μπαταρίες λιθίου, ικανής ισχύος για την επιτυχή διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και της ευρύτερης περιοχής).
 
- Άμεση εκκίνηση έρευνας για εξόρυξη Φ.Α. στο Ιόνιο και στο Αιγαίο για τη χρήση του Φ.Α. ως μεταβατικό καύσιμο και απεξάρτηση της χώρας από εισαγωγές με σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τους υδρογονάνθρακες 10ετούς πλάνου με ειδική εστίαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 

 
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 
- Οικονομική και περιβαλλοντολογική μελέτη για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο.
 
- Μελέτη και επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς για τον εκσυγχρονισμό στον τρόπο λειτουργίας των ΕΔΧ οχημάτων.
 
- Άμεση σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης και του πιο απομακρυσμένου νησιού μας.
 
- Απεμπλοκή και άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης των δυο σταθμών ΚΤΕΛ στις καινούργιες εγκαταστάσεις στο Βοτανικό.
 
- Επανεξέταση της πρόσφατης συμφωνίας με την ΤΡΕΝΟΣΕ για τυχόν ζημιά του ελληνικού δημοσίου.
 

 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 
- Αναβάθμιση του μουσειακού δυναμικού, με ίδρυση νέων μουσείων και επανακαθορισμό ωραρίου λειτουργίας.
 
- Εργαλειοποίηση των νέων τεχνολογιών: Επτάγλωσση ψηφιοποίηση του συνόλου του πολιτιστικού μας προϊόντος. Πανελλαδικός και τοπικοί Πολιτιστικοί Χάρτες-Διαδρομές θα στηρίζουν την επικοινωνία, την διάδραση, την οικονομία, την ανταλλαγή της πληροφορίας, την γνώση.
 
- Μετάδοση γνώσεων τοπικών παραδόσεων, εθίμων, πολιτισμού, τεχνών, μνημείων κλπ. στους μαθητές με πρόσθεση διδακτικής ώρας.
 
- Επιστροφές κλεμμένων στοιχείων του πολιτισμού μας. Επικαιροποίηση του ζητήματος της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.Επιστροφή των υλικών πολιτιστικών στοιχείων που εκλάπησαν από τους Γερμανούς κατακτητές.
 
- Βιομηχανική/βιοτεχνική πολιτιστική δημιουργία. Ειδικό βάρος στην ανάπτυξη της βιομηχανικής/βιοτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας που αφορά βασικά την μόδα και το design.
 
 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 
- Επανασύσταση της οργανωτικής δομής του τομέα «Ελληνικός Αθλητισμός» με τον διαχωρισμό του Υπ. Αθλητισμού & Πολιτισμού σε δύο ξεχωριστά υπουργεία για την μεγίστη αποδοτικότητα και των δύο.
 
- Προβολή και ανάδειξη στο εξωτερικό του Ελληνικού Αθλητισμού, του Αθλητικού Πολιτισμού μας με βάση τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας, δια μέσου νεοσυσταθέντος τμήματος Διεθνών Σχέσεων και κατοχύρωση διεθνώς Πνευματικών & Οικονομικών δικαιωμάτων.
 
- Επίβλεψη από το Υπ. Αθλητισμού των αυτόνομων επαγγελματικών αθλημάτων ποδοσφαίρου (Ε.Π.Ο.), εποπτεία όλων των υπολοίπων επαγγελματικών αθλημάτων δια μέσου των Αθλητικών Ομοσπονδιών, με στελέχωση από επιτροπές διαφάνειας και οικονομικής διαχείρισης αυτών (ελεγκτικοί μηχανισμοί).
 
- Πλήρης στήριξη με ευθύνη του Υπ. Αθλητισμού και της Γ.Γ.Α. της άθλησης ΑΜΕΑ σε πανελλαδικό επίπεδο, σε οποιοδήποτε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα δια μέσου των επιμέρους αντιστοίχων Αθλητικών Ομοσπονδιών.
 
- Επανασύσταση και επαναλειτουργία των Αθλητικών Σχολείων στην χώρα και σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας προβολή όλων των αθλημάτων πιλοτικά σε όλα τα σχολεία της χώρας.
 

 
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 
- Μείωση του ΦΠΑ πρώτων υλών για τους αγρότες. και του ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ στο αγροτικό πετρέλαιο. Κατάργηση του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο.
 
- Οικονομικά κίνητρα για νέους αλλά και παλαιούς αγρότες , για να μείνουν στο τόπο τους και να καλλιεργήσουν τη γη, μέσω και προγραμμάτων της Ε.Ε.
 
- Τράπεζα Ελληνικών σπόρων (στα πρότυπα της Νορβηγίας). Εναλλακτικές παράλληλες καλλιέργειες μετά από έρευνα του μικροκλίματος και των ιχνοστοιχείων του εδάφους κάποιων περιοχών.
 
- Ποσόστωση εισαγωγών σε προϊόντα που ήδη παράγουμε.
 
- Προώθηση της ανάπτυξης των αγροτικών προϊόντων μέσω marketing mix, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
- Κατάργηση ΕΝΦΙΑ  στις αγροτικές περιουσίες καθώς και του φόρου οχημάτων  που αγοράζονται από την Ε.Ε. προς αγροτική χρήση.καθώς και στήριξη εγχώριων βιομηχανιών καινοτόμων αγροτικών μηχανημάτων.
 
- Φραγμός στα εμπορικά καρτέλ, με πλαφόν ποσοστών κέρδους όπου αυτό επιβάλλεται.
 
- Ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή γεωργίας & κτηνοτροφίας, μέσα από νέα και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία παρακολούθησης και καλλιέργειας.
 

 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 
- Καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου
 
- Αλλαγή πλαισίου με έμφαση στην πρόληψη για το σχέδιο καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας – κακοποίησης.
 
- Επένδυση στο θεσμό αστυνομικός της γειτονιάς.
 
- Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας ως αρωγό στην προστασία του Πολίτη.
 
- Αναγνώριση της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας & αύξηση μισθού σε όλα τα σώματα ασφαλείας.
 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ;
Μάθετε πώς θα γίνεις μέλος στο κίνημα Ελεύθεροι ξανά πατώντας στο ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ;
Επιστροφή στο περιεχόμενο